Video Marketing. Ce MERGE și ce NU merge ?

[Total: 2    Average: 5/5]

 

 • Video Marketing-ul

          Video Marketing-ul reprezintă adăugarea sau încorporarea video clipurilor în cadrul campaniei de marketing în scopul promovării unui produs, unui serviciu sau al companiei.

  Oamenii de afaceri pot ajunge să atingă o anumită vechime folosind doar o singură reclamă inclusă în toate canalele lor de video marketing, cum ar fi gen campaniile de e-mail marketing precum și incorporarea in motoare de căutare (Google, Bing etc.).

Conform studiilor, se știe că trei sferturi din oamenii din țările dezvoltate au acces la internet. Nivelul de angajament este unul mediu, dar se află în creștere pe termen lung, iar asta inseamnă că joacă un rol important în experiența online.

Așadar, video marketing-ul este super benefic în sensul în care vânzătorul primește răspuns direct de la consumatorii care pot lua decizia instant dacă să cumpere produse sau nu. Există un cost mic de producție în comparație cu metodele tradiționale și nu există vreo diferențiere, deoarece folosind anumite produse digitale, se pot realiza videoclipuri antrenante, convingătoare și relevante.
Pentru eficiență există un mers pe care trebuie să-l inveți și să-l stapanești bine dacă dorești să obții ceva din acest joc. Prin urmare, conținutul autentic este impus de către oamenii care caută informații online.

Așadar, trebuie să se furnizeze următoarele:

 • Autenticitatea

  În lumea modernă, oamenii caută informații autentice, originale. Asta presupune videoclipuri care oferă locuri reale cu oameni reali pentru a conferi o publicitate credibilă, autentică. Autenticitatea împreună cu unicitatea vor spori accesul multor spectatori și vor lăsa o impresie bună despre produsul sau serviciul oferit de tine.

 • Calitatea

  Pentru a capta atenția oamenilor care ar opta pentru conținut, trebuie să generezi videoclip-uri de înaltă calitate care să proiecteze cele mai bune imagini. Un videoclip de calitate redusă ar avea slabe șanse să fie vizionat, deoarece nu există garanția ca cei mai mulți oameni îl vor urmări pana la capăt. Așadar, după vizionarea videoclipurilor de calitate mai scăzută, există o șansă destul de mare de a lăsa impresii negative pentru afacerea ta.

 • Durata Videoclipului

  Videoclipul va trebui să merite vizionarea. Cam un minut și jumătate este o lungime medie destul bună de publicitate. Deși aceasta depinde de tipul de conținut la care doresți să faci publicitate; spre exemplu, in cazul videoclipurilor lungi de până la 10 minute se recomandă tăierea în mai multe părți. Nu te complica.

 • Mesaje convingătoare

  A promova oamenilor despre servicii și produse este un lucru, dar satisfacerea căutarii lor spre a găsi cei mai buni furnizori pentru nevoile lor este complet altceva. Așadar, este foarte important ca mesajul să fie convingător, încurajator.

 • Interacțiunea

  Există posibilitatea de a apuca clienții și de a-i face să se simtă de parcă fac parte din brand, atunci când faci publicitate. Determinându-i să dea click și să interacționeze cu tot ceea ce se face în urma publicității produsului/serviciului ar putea lăsa consumatorilor o impresie bună.

 • Share-ul – Difuzarea la scară largă

  Chiar dacă YouTube, Vimeo și Wistia sunt site-uri populare pentru a găzdui videoclipuri, poți difuza în continuare conținut în lume. Împărtășește-ți video-ul prin intermediul rețelelor sociale și chiar și prin distribuirea de mail-uri și prin intermediul blog-urilor. Împărtășește cu toată lumea disponibilă, deoarece în cazul în care ai de share-uit conținut de valoare, schimbul va continua printre oameni până când va deveni expus publicului-țintă, iar audiența video-ului va crește.

 • Să obții experiență

  Vizionează clipuri video de la alte anunțuri pentru a te inspira și să inveți  tot ceea ce funcționează și ce nu în a face un videoclip bun pentru comercializarea produselor tale.Marketing-ul video, in sensul producerii de clipuri video în mod regulat, te va ajuta să obții o experiență minimă necesară și suficientă pentru a te ajuta să vii cu conținut video de calitate.

  Chiar și așa nu este garantat că vei avea o piață bună de produse sau servicii. Există, totuși, anumite lucruri pe care trebuie să eviți să le faci.

 • Videoclipuri lungi

  Videoclipuri lungi fac telespectatorii să își piardă interesul atât de repede încât aceștia renunță să se uite la videoclip chiar înainte de a ajunge să cunoască beneficiul cel mai important din conținutul video. În cazul în care conținutul video necesită mai mult timp, este recomandat să fie tăiat în mai multe părți care pot face sens.

 • Supraproducție

  Faptul că a crescut viteza în accesul la internet în lumea modernă, nu s-a schimbat, totusi, adoptarea formatului video. Este încă limitată în ceea ce privește valoarea producției și limita acesteia. Pachete grafice costisitoare, trucuri inteligente cu camera de filmat și alte elemente de producție s-ar pierde pe ecrane mai mici și nu pot fi elemente de bază in alcătuirea unui proiect video; drept urmare, acestea ar duce la aruncarea bugetului la gunoi.

 • În concluzie

  Pentru a avea succes în domeniul video marketing-ului, va trebui să realizezi video-uri cu un conținut consistent, nici prea lung pentru a plictisi, nici prea scurt ca să pară neprofesional. Atâta timp cât vei ține cont de aceste sfaturi utile și deții un conținut bun, de înalta calitate, ai toate șansele de a avea succes in video marketing !

[Total: 2    Average: 5/5]

Contribuie cu un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *