Ce este Video Marketing-ul ?

[Total: 0    Average: 0/5]

Stiu ce-ți trece prin cap.

Si anume când ești intrebat ce înseamnă video marketing te vei gândi probabil la 2 lucruri distincte:

vânzarea unui bun prin intermediul video marketing-ului sau vânzarea propriu zisă a unui videoclip.

Vânzarea cu ajutorul unui videoclip, acest așa-zis Video Marketing, este frecvent folosită ca un instrument de promovare foarte eficient in marketing-ul online. Video-ul este inclus intr-o campanie de e-mail marketing și poate fi sub forma unei serii de webinar-uri, menite să atragă potențiali clienți.


Strategia de Video Marketing este cea mai eficientă in online marketing


 • De exemplu :

  Poți prezenta pe site-ul tău un videoclip explicativ clienților, în care să se vorbească despre elementele specifice ale unui produs.

 • Obiectivul principal al video marketing-ului

  Este acela de a crea prezență în mediul online (brand awareness). Ideea este intotdeauna aceea de a livra un mesaj în așa fel incât lumea va fi nevoită să impartășească informația prin intermediul platformelor social media.


 • Cum diferă video marketing-ul pe Google față de YouTube?

  Ai putea crede că video marketing-ul pe Google este similar cu cel de pe YouTube, deoarece Google detine YouTube-ul; cu toate acestea, tehnicile de video-marketing pe aceste două platforme s-au schimbat substantial.

  Oamenii care caută pe YouTube soluții la intrebări, se asteaptă să vizioneze un videoclip explicativ și este super simplu de ințeles, deoarece oamenii caută videoclipuri-răspuns la intrebările adresate.

  Pe de altă parte, Google nu urmează strict același scenariu. Daca ai meta-datele (cuvinte-cheie, descriere, titlu) optimizate corespunzător, există o șansă mai mare ca videoclipul tău de pe YouTube să fie clasat mai sus pe prima pagină Google.


 • Cum să obții un clasament mai bun pentru video-ul tău pe YouTube sau Google?

  Meta-datele reprezintă cheia ta pentru obținerea unui rang mai bun în clasamente. Algoritmii Google favorizează cuvinte cheie informaționale pentru rangul online al video-ului tău. Cuvintele cheie informaționale incep cu fraze de genul: “ce este…” sau “de ce…” sau “cum să…”, asta deoarece, in mod normal, aceste cuvinte-cheie informaționale nu au promovări pay-per-click.

  In al doilea rand, algoritmii Google au tendinta de a pune în varful paginii rezultatele cuvintelor-cheie informationale deoarece video-urile explicative de genul “cum să …” sunt la foarte mare căutare de către utilizatori, pentru a-și rezolva problemele.

  Acum, dacă te uiți la cuvintele cheie comerciale, vei descoperi un scenariu diferit. Este mult mai greu să obții un video de pe YouTube clasat pe partea de sus a paginii, dacă Google știe că poate încărca promotorii să fie pe prima pagină.

  Este necesar să alegi cu grijă subiectul. Va trebui să verifici cât de competitivă este fraza-cheie a concurenței, pentru a ști cât de mult efort ai avea nevoie să pui în promovarea video-ului tău pentru a obține un profit bun.

  Dacă YouTube are mai multe clipuri video cu același titlu ca și video-ul tău de marketing online, înseamnă că e un semn bun, dar aceasta înseamnă, de asemenea, că va fi nevoie de mai mult efort și timp să se ridice deasupra lor. În schimb, dacă nu există videoclipuri concurente, va fi mai ușor să cresti în rang, dar nu pot ajunge, însă, la o piață mai largă.

 • In mod normal, video-marketing-ul merge mână-n mână cu campaniile de social media. Aceasta implică efectuarea video marketing-ului, utilizând platforme de social media, cum ar Twitter, Facebook și Instagram.

  Dacă ai de gând să alegi această abordare, atunci ai nevoie de un instrument care poate urmări campania de marketing. Monitorizarea și urmărirea este necesară să se ințeleagă ce merge și ce nu, de asemenea, e nevoie de înțelegerea a ceea ce are nevoie publicul țintă.

             Utilizarea video marketing-ului online poate suna intimidant, cu toate acestea, odată ce te situezi pe drumul cel bun, vei observa că aceasta poate fi o modalitate foarte bună de a genera legături de afaceri noi și vei fi capabil de a face mai multe vanzari. Cu mai multe videoclipuri postate în fiecare zi, e un factor benefic pentru campania de marketing online.

  Un număr tot mai mare de oameni își fac cumpărături on-line în zilele noastre și ar trebui să profiți de acest lucru. Video Marketing-ul Online te va ajuta să ajungi la un public-țintă mai larg. Cu toate acestea, nu exagera. Păstrează videoclipurile online scurte și la obiect… pentru aceasta este necesar ca un clip să cuprindă aproximativ nouăzeci de secunde sau chiar două minute.

 • Publicitatea video online

  Este una dintre cele mai eficiente strategii de marketing si dă toate semnele de creștere continuă. Ceea ce înseamnă că ai nevoie aproape sigur să fie inclusă în strategia de marketing. Cu această introducere sub forma acestui ghid rapid la ceea ce este video marketing-ul, ocupi acum o poziție mai bună pentru a te asigura că afacerea ta va avea succes.

Dacă iți place blogul meu, recomandă-l unui prieten !

 • Pentru orice întrebare sau problemă ai avea, lasă mai jos un comentariu , voi fi bucuros să te ajut !

Contribuie cu un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *