Trafic site : 12 metode de generare trafic GRATIS in 2016 + Infografic

[Total: 0    Average: 0/5]

In ultima perioadă am observat mulți antreprenori și internet marketeri cum cheltuiesc o mare sumă de bani, pentru a lansa site-ul lor prin campanii publicitare puternice.

Cu toate acestea, o lipsă de fonduri nu ar trebui să reprezinte un impediment, deoarece există multe alte modalităti de a genera trafic, iar în acest articol vei descoperi și TU câteva metode populare care te vor ajuta sa să îți crești traficul pe site-ul tău.

Realizând acest lucru, m-am gândit să alcătuiesc o listă completă cu cele mai bune surse de trafic din momentul actual.
Ar fi exagerat să spun că această listă conține tot, dar mă refer la faptul că am ales cele mai comune și ușor de folosit opțiuni disponibile și “gratuite”.

Am folosit ghilimele pe acest cuvânt pentru că nu există nimic care să fie gratuit.
Vei investi mult timp, efort și vei întâmpina greutăți pe drum, dar vei ajunge la un punct unde se va merita și vei observa progrese mari.

Fie că este vorba de timp, mobilizare, optimizare, sau pur și simplu realizarea unei idei epice pe care s-o împărtășească lumea într-un mod viral ulterior, întotdeauna vei investi ceva, pentru a obține altceva la schimb.

Așadar, aceste abordări tind să aibă o rentabilitate mai mare, spre deosebire de sursele plătite, tocmai datorită faptului că sunt utilizate la scară foarte mare.

In orice caz, dacă aceste surse sunt folosite corect, vei obține trafic pe site garantat.

Aceasta este lista de modalități de a obține trafic gratuit pe site.

1. Trafic site : Organic

1.1 Motoare de căutare

Fii prezent pe diferite motoare de căutare și directoare, nu numai pe cele majore, cum ar fi Google, Yahoo, Alexa, Bing și MSN, deoarece se merită să fii prezent și pe mai puțin cunoscutele directoare web.
In cazul în care site-ul este listat în cât mai multe locuri posibil, poate asigura un loc mai bun în prima pagină din topul motoarelor de căutare majore.

Asigură-te că titlul, descrierea, header-ul HTML și tag-urile transmit cu precizie subiectul site-ului, deoarece algoritmii motorului de căutare folosesc aceste cuvinte cheie pentru a clasifica site-ul tău și de a aduce direct trafic relevant.

Dacă întâmpini greutăți în căutarea celor mai potrivite cuvinte cheie relevante pentru afacerea ta și în analiza competiției tale, recomand acest software. Este clasat ca cel mai bun software pentru căutare de cuvinte cheie și analiză a concurenței.

1.2 Youtube

Având un cont pe YouTube, poți beneficia de un acces la un angajament puternic.Youtube fiind cel mai mare al-2 lea motor de cautare dupa Google, este important de reținut că ai posibilitatea de a construi un public larg și de a genera trafic. Cu un simplu buton de abonare, care face trimitere către pagina de înscriere pe canalul tău poți impărtăsi conținutul video cu audiența care optează să te urmărească.

 

2. Trafic site : Din Mediul Social

2.1 Facebook

Să recunoaștem că Facebook-ul este un loc grozav pentru a păstra un public aproape, dar poate fi totodata o sursă de trafic uimitoare. Trebuie să reții că este un loc optimizat pentru a share-ui poze și video-uri, nu doar pentru postări de blog. Așadar, dacă postezi ceva și vrei să generezi trafic pe site, postarea va trebui să conțină neapărat imagini.
Ia in calcul și faptul că atunci cand postezi, conținutul va trebui să ofere valoare.

2.2 Twitter

Pentru a genera trafic pe site, va trebui să te faci cunoscut.

Dacă vine vorba de a-ți fi împărtășit conținutul pe Twitter, totul constă în titlul pe care-l expui. De asemenea, trebuie să ții cont să atașezi imagini, pentru că textul simplu nu are același impact ca cel însoțit de o imagine, mai ales dacă vrei să ți se dea share de către nume influente pe acest site de socializare.

2.3 Pinterest

Pinterest poate fi o sursă masivă de trafic de referință. De fapt, este responsabil pentru generarea de mai mult trafic pe site decât oricare altă rețea de socializare pe lângă Facebook. Este foarte important să ții cont de demografia audienței, pentru rezultate favorabile.

2.4 Linkedin

Dacă deții o afacere online în situația de B2B, atunci LinkedIn este unul din cele mai bune locuri pentru a genera trafic pe site-ul tău.

2.5 Instagram

Pe Instagram va trebui să postezi exclusiv conținut foto/video. Sfatul meu este că acel conținut să fie însoțit de un text menit pentru a atrage atenția către site-ul/afacerea ta.

 

3. Trafic site : De Referinta

3.1 Forumuri

Vizitează forumurile de discuții online pe subiectul nișei tale, unde se adună oamenii din piață tintă. Ii poți ajuta cu recomandări utile la problemele pe care le întâmpină și le poți lasă la final langă numele tău, un link către site-ul tău.

3.2 Bloguri

Lasă comentarii de valoare pe bloguri. Vizitează blog-urile altor oameni cu subiecte pe tema site-ului tău. Cele mai multe bloguri îți permit să adaugi comentarii despre problemele discutate. Adaugă un comentariu eficient despre temele articolului, și lasă link-ul cu site-ul tău. Comentariul și link-ul tău vor rămane permanent pe site-ul blog-ului.

3.3 E-Mail

Prin efectuarea campaniilor de email marketing, vei ajunge să ții oamenii la curent cu noutăți legate de produsele și serviciile tale. De asemenea, îți recomand să atașezi și un formular de înscriere, de preferat să fie cât mai vizibil.

Pentru a stimula înscrieri, cel mai bun sfat pe care ți-l pot da ar fi să dai ceva la schimbul adresei de email. Poate fi un ebook, un set de referințe sau chiar un ghid practic.

Iți recomand să folosești seviciul de Aici

3.4 Site-uri de știri

Poți să postezi articole care aduc valoare nișei tale și iți pot crea o reputatie bună, pe site-urile de știri, cum ar fi ziarul Adevărul, care are secțiune specială pentru postări tip blog-uri.

3.5 Reddit

Având un cont pe reddit ar putea crește, de asemenea, traficul pe site-ul tău, deoarece acesta este accesat de sute de mii de oameni zilnic.

Reddit are peste 1,5 milioane de vizitatori unici în fiecare zi. Acest site există exclusiv pentru ca oamenii să posteze link-uri, să voteze, să discute și să lase comentarii pe diverse subiecte ale diferitelor nișe.

 In continuare ți-am pregătit un INFOGRAFIC cu câteva metode super practice de promovare pentru începători pentru perioada 2015-2016.


Downloads

Socialiează cu noi !

Contribuie cu un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *